27.9.2016

60-luvun meikki

Tunnilla aiheenamme oli 60-luku. Kävimme aluksi läpi lukua teoriassa sekä katsoimme muutaman siltä ajalta olleen muotidokumenttipätkän. :)

60-luvulla meikin painopiste oli silmissä. Kulmakarvat olivat hyvin tummat, jopa mustat, ja niitä oli sekä pidennetty ja levennetty kynällä. Luomivärit olivat voimakkaat, värikkäät ja helmiäiset (niilin vihreä ja sininen väri). Kulmaluuta korostettiin valkoisella, ylä- ja alaluomella oli vahva, paksu rajaus, joka nousi yläluomella ulkonurkasta siipimallisesti. Silmissä saatettiin käyttää myös valkoista rajausta. Irtoripset olivat lähes välttämättömät ja niitä lisättiin joskus myös alaripsiin. Alaripsiä saatettiin piirtää myös Twiggy-tyyliin lisää eyelinerillä.

Huulet olivat usein näkymättömämmät, kuin silmät. Myös poskipuna oli vaaleaa tai tummaa helmiäistä. Meikkipohjassa taas käytettiin hyvin paksua Pan Stickiä tai muuta peittävää pohjaa. Myös puuteria lisättiin melko paljon.

Valitsinkin meikkiini pohjaksi Joe Blascon pohjan, koska se on vahamainen. Peitin myös saman sarjan tuotteilla ihon pienet virheet sekä tummat silmänaluset. Lisäksi luomet pohjustin sarjan Special Yellowlla. Poskipunana käytin Youngbloodin voidemaista poskipunaa.

Luomille valitsin vihreän eri sävyt Grimasilta. Lisäksi lisäsin sisänurkkiin helmiäisvalkoista. Rajauksen tein JB:n Ultimatte Blackillä. Rajaus ehti toisessa silmässä levitä, ennen kuin sain sen kiinnitettyä mustalla luomivärillä, joten jouduin vasemman silmän tekemään uudelleen. NÄin ollen vihreää luomiväriä tarttui myös rajauksen päälle ja taputtelinkin sitten samaa sävyä myös toisen silmän rajaukseen, jotteivat silmät näyttäisi eripareilta. Kulmaluille vielä helmiäisvalkoista sekä Grimasin luomivärillä että Youngbloodin helmiäispuuterilla. Lopuksi lisäsin ripsivärin sekä liimasin yläripsiin ripsitupsut.

Kulmat tein Joe Blascon Ultimatte Brownilla ja lisäsin vielä lopuksi Youngbloodin puuterimaista poskipunaa poskille, koska puna näytti mielestäni vielä vähän heikolta. Huulet rajasin kevyesti vaalealla rajauskynällä ja maalasin ne Youngbloodin mattapunalla.

Hiuksista en voi ottaa kunniaa, koska malli teki kampauksen enimmäkseen itse. (Minä kun en osaa noita hiuksia laittaa sitten yhtään.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti